eigen chauffeur worden

 

eigen chauffeur worden

eigen chauffeur wordenVeel vrachtwagenchauffeurs willen eigen chauffeur worden. Eigen chauffeur met of zonder een eigen auto. Degene die eigen chauffeur wordt met een eigen auto wordt eigen rijder genoemd. Degene die eigen chauffeur wil worden zonder eigen auto wordt zzp-er genoemd. Er is een sterk groeiende belangstelling onder chauffeurs om zelfstandig ondernemer te worden. Net als in veel andere beroepen willen chauffeurs zzp-er of eigen rijder worden.

 

Ga je als eigen chauffeur aan het werk, met of zonder eigen auto dan wordt je aanzien als een transportonderneming. En voor een transportondernemering, hoe groot of hoe klein ook gelden wettelijke eisen. Als je eigen chauffeur wilt worden en je rijdt met een (al dan niet eigen) auto met meer dan 500 kilo laadvermogen of ttm van meer dan 2,5 ton dan dien je over een geldige vergunning voor het beroepsgoederenvervoer te beschikken. Een eigen chauffeur als zzp-er mag zich dus alleen verhuren in het beroepsgoederen- en eigenvervoer als hij zelf over een vergunning beschikt.

 

kansen voor de zelfstandig ondernemer, zzp-er en eigen rijder in het transport

 

De zelfstandig ondernemer, zzp-er of eigen rijder in het transport moet een communautaire vergunning hebben van de NIWO. Voor de vergunning moet je aan vier eisen voldoen:

  • vestiging in Nederland en beschikken over minstens 1 voertuig
  • vakbekwaam zijn, het ondernemersdiploma beroepsvervoer hebben
  • betrouwbaar zijn, verklaring omtrent het gedrag
  • kredietwaardig zijn, voldoende startkapitaal (9.000 voor 1e auto, 5.000 elke volgende auto)

 

Je moet over minstens 1 voertuig beschikken. Vergunningsplichtige voertuigen zijn voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram, of voertuigen met een maximum totaal gewicht van boven de 2.500 kilogram. Dus een volkwagen caddy met een laadvermogen van 550 kilogram is ook een voertuig waar een vergunning op aanwezig moet zijn. Het hoeft dus niet altijd direct de 50 tonner van Henk Wijngaard te zijn. Moet je op een bepaalde rit, dag of week een grotere auto nodig hebben dan kun je die ook huur huren uiteraard. Je legt je gewaarmerkte afschrift van de coummunautaire vergunning dan over van je volkwagen caddy in de grotere vrachtwagen en past het bijbehorende kenteken aan in het kenteken register bij de NIWO. Na de rit doe je het omgekeerde.

Op de gasten inlog van onze website hebben we veel informatie verzameld omtrent de eigen rijder, zzp-er, koerier en het transportbedrijf. Onder andere een rekenblad voor een kostprijs berekening te maken. Hier kun je kosteloos een inlogcode aanvragen.

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier meer filmpjes

 

TLEC

Contact Algemeen
+31 348 470 894
Contact Adviseur
Ron Niens
+31 646 266 367
ron@tlec.nl